ΜΑΛΑΜΟΥΤ ΑΛΑΣΚΑΣ – Alaskan Malamute

ΜΑΛΑΜΟΥΤ ΑΛΑΣΚΑΣ – Alaskan Malamute

Τα Μαλαμούτ της Αλάσκας είναι σκυλιά που οπτικά μοιάζουν πολύ με λύκο και κατάγονται απο την Αλάσκα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Είναι μεγαλόσωμα σκυλιά με ύψος 56 – 66 εκατοστά και βάρος 34 – 39 κιλά ανάλογα με το φύλο τους. Είναι σκυλιά με δεμένο σώμα και πολύ δυνατά αφού χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα σε κάποιες περιπτώσεις για μεταφορά φορτίων ή ελκύθρων. Το τρίχωμά τους είναι έτσι διαμορφωμένο ώστε να αντέχουν και στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και είναι πυκνό. σκληρό και διπλό. Οι χρωματισμοί του τριχώματος τους μπορεί να είναι: εντελώς άσπρο, μαύρο με άσπρο, καστανοκόκκινο με άσπρο ή γκρί με άσπρο. Θα πρέπει να βουρτσίζετε το τρίχωμά τους δύο φορές την εβδομάδα. Τα μάτια τους μπορεί να έχουν οποιαδήποτε απόχρωση του καστανού, από απαλό εώς σκούρο ή και μελί, ποτέ όμως γαλάζιο γιατί αυτό σημαίνει ότι έχει υπάρξει διαστάυρωση, ίσως, με Χάσκυ Σιβηρίας.

Σαν χαρακτήρες τα σκυλιά αυτής της ράτσας είναι ήρεμα, πολύ πιστά και αφοσιωμένα στον ιδιοκτήτη τους. Παρά το γεγονός οτι είναι πολύ έξυπνα θεωρούνται απο τα πιο δύσκολα σκυλιά στο θέμα της εκπαίδευσης αφού δεν υπακούουν εύκολα στις εντολές, Θέλουν μεγάλη υπομονή κατα την εκπαίδευση και θα πρέπει να γίνεται ευχάριστα και να την βλέπουν σαν παιχνίδι. Τα Μαλαμούτ συνήθως τα πηγαίνουν πολύ καλά με τους ανθρώπους ακόμα και αυτούς που δεν γνωρίζουν αλλά και με τα παιδιά. Θα πρέπει βέβαια όταν είναι με παιδιά πάντα να παρακολουθούνται απο κάποιον ενήλικα. Τα πηγαίνουν επίσης καλά και με τα μικρά ζώα και έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις που έχουν μεγαλώσει γατάκια που έχουν χάσει τη μαμά τους. Κάτι άλλο χαρακτηριστικό αυτής της ράτσας είναι ότι γαυγίζουν σπάνια και συνήθως “μιλούν” στους ανθρώπους βγάζοντας έναν ήχο που θυμίζει το ουρλιαχτό του λύκου.

Η διάρκεια ζωής τους είναι συνήθως πάνω απο 14 χρόνια και οι συνηθέστερες ασθένειες που μπορεί να παρουσιάσει είναι ο καρκίνος , η δυσπλασία ισχίου και ο καταράκτης.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΡΑΤΣΑΣ: ΜΑΛΑΜΟΥΤ ΑΛΑΣΚΑΣ

   
ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΕΛΙΔΑ ΩΣ:
Πολύ ΚακήΚακήΜέτριαΚαλήΠολύ Καλή (3 ψήφοι, μέσος όρος: 5.00 από 5)
Loading...Loading...

ΟΛΕΣ ΟΙ ΡΑΤΣΕΣ


Αφήστε ένα σχόλιο.

Πρέπει να είσαι logged in to post a comment.