ΜΠΟΞΕΡ – Boxer

ΜΠΟΞΕΡ – Boxer

Τα Μπόξερ είναι μια ράτσα μεγαλόσωμων σκύλων με Γερμανική καταγωγή. Με ύψος 53 – 63 εκατοστά και βάρος 25 – 32 κιλά, ανάλογα με το φύλο στο οποίο ανήκουν, συγκαταλέγονται στην κατηγορία των μολοσσών. Είναι σκυλιά με πολύ δυνατά σαγόνια και εξαιρετικά ισχυρή δύναμη δαγκώματος. Χαρακτηριστικό τους είναι το σχήμα του κεφαλιού τους το οποίο δημιουργείται απο το φαρδύ και κοντό κρανίο τους.

Το τρίχωμά τους είναι κοντό, λείο και γυαλιστερό και όπως οι περισσότερες κοντότριχες ράτσες δεν χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση. Το χρώμα του τριχώματός τους μπορεί να είναι καστανόχρυσο ή ριγωτό με ή χωρίς λευκά σημεία στην κοιλιά και στα πόδια. Επίσης συχνά παρατηρείται ένα είδος “μαύρης μάσκας” στο πρόσωπο τους.

Σε σπάνιες περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί ακόμα ένας χρωματισμός των σκυλιών αυτής της ράτσας. Είναι τα λευκά Μπόξερ τα οποία γενετικά είναι ή καστανόχρυσα ή ριγωτά με υπερβολικά λευκά σημεία τριχώματος που επικαλύπτουν το βασικό τους χρώμα. Τα σκυλιά με αυτό το χρωματισμό είναι πολύ πιο ευαίσθητα στον ήλιο και διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πάθουν εγκαύματα ή καρκίνο του δέρματος σε σχέση με τα Μπόξερ άλλου χρωματισμού. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα σκυλιά αυτής της ράτσας με αυτό το λευκό τρίχωμα συνήθως δεν ακούν απο το ένα ή και απο τα δύο αυτιά.

Σε επίπεδο χαρακτήρα τα Μπόξερ είναι σκυλιά που επιλέγουν πολλοί άνθρωποι για κατοικίδια τους και αυτός είναι και ένας απο τους λόγους που είναι μία απο τις δημοφιλέστερες ράτσες. Είναι σκυλιά με μεγάλη αγάπη και αφοσίωση προς τον ιδιοκτήτη τους ιδαιτέρως πιστά προς τους ανθρώπους της οικογενείας τους αλλά χωρίς να εμπιστεύονται εύκολα ανθρώπους που δεν γνωρίζουν.

Είναι σκυλιά που δεν βγάζουν εύκολα επιθετική συμπεριφορά όμως όπως όλα τα σκυλιά θα πρέπει να κοινωνικοποιούνται απο μικρή ηληκία να αποτρεπεί κάποια άσχημη συμπεριφορά ως προς άλλα σκυλιά. τα Μπόξερ θεωρούνται απο πολλούς πεισματάρικα στο θέμα της εκπαίδευσης και η καλύτερη μέθοδος εκπαίδευσης για αυτή τη ράτσα είναι η “θετική”.

Τα Μπόξερ χρειάζονται επαρκή άσκηση αφού είναι σκυλιά γεμάτα ενέργεια και με μεγάλη όρεξη για παιχνίδι. Η καθημερινή φυσική δραστηριότητα είναι απαραίτητη γιατί είναι σκυλιά που βαριούνται εύκολα και τότε προσπαθώντας να εκτονώσουν την ενέργειά τους μπορεί να κάνουν διάφορες ζημιές, όπως να μασάνε έπιπλα ή να σκάβουν.

Ο μέσος όρος ζωής τους είναι περίπου τα 10 χρόνια και οι συνηθέστερες ασθένειες που μπορεί να εμφανίσουν είναι κάποια είδη καρκίνου, καρδιακά προβλήματα και δυσπλασία οστών.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΡΑΤΣΑΣ:  ΜΠΟΞΕΡ

 

 

 

   
ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΕΛΙΔΑ ΩΣ:
Πολύ ΚακήΚακήΜέτριαΚαλήΠολύ Καλή (2 ψήφοι, μέσος όρος: 5.00 από 5)
Loading...Loading...

ΟΛΕΣ ΟΙ ΡΑΤΣΕΣ


Αφήστε ένα σχόλιο.

Πρέπει να είσαι logged in to post a comment.