ΚΑΝΕ ΚΟΡΣΟ – Cane corso

ΚΑΝΕ ΚΟΡΣΟ – Cane corso

Το Κάνε Κόρσο είναι ένα δυνατό, μυώδες και αθλητικής εμφάνισης σκυλί με ύψος 61 – 70 εκατοστά και βάρος 40 – 50 κιλά. Το τρίχωμά του είναι κοντό, λείο και μπορεί να είναι μαύρο, καστανοκίτρινο, γκρί-μπλέ και ίσως να εμφανίζει λευκά τμήματα στο στήθος, στο πηγούνι, στα δάχτυλα και στη μύτη. Τα αφτιά του είναι καθοδικά αλλά πολλές φορές είναι κομμένα και φτιαγμένα να στέκονται στητά. Ο τύπος του κεφαλιού του είναι έστι ώστε αυτά τα σκυλιά να μπορούν να δαγκώσουν με απίστευτη δύναμη. Είναι Ιταλικής καταγωγής μολοσσός με μεγάλη δύναμη και αντοχή.

Το Κάνε Κόρσο είναι ένα σκυλί με ήρεμο και σταθερό χαρακτήρα και μεγάλη αφοσίωση στον ιδιοκτήτη του. Αγαπάει πολύ τους ανθρώπους της οικογενείας του και του αρέσει να είναι συνέχεια μαζί τους. Όμως η μεγάλη αυτή αγάπη προς τον ιδιοκτήτη του και η θέληση του να τον προστατεύσει τον κάνει πολύ καχύποπτο και επιθετικό με όποιον δεν γνωρίζει. Γι’ αυτό το λόγο τα σκυλιά αυτής της ράτσας είναι απαραίτητο να κοινωνικοποιούνται και να εκπαιδεύονται απο κουτάβια. Το Κάνε Κόρσο συνήθως δεν συμπαθεί τους ξένους είτε αυτοί είναι άνθρωποι είτε ζώα γι’ αυτό πρέπει η συνύπαρξη του με αυτούς πρέπει να γίνεται με προσοχή. Η εκπαιδευσή του είναι απαραίτητη αλλά και εύκολη αφού είναι ένα σκυλί που μαθαίνει γρήγορα. Είναι καταπληκτικοί φύλακες και είναι ευτυχισμένοι όταν είναι δραστήριοι.

Ο μέσος όρος ζωής τους είναι τα 12 – 14 χρόνια και η συνηθέστερη ασθένεια που εμφανίζεται σε αυτή τη ράτσα είναι καρδιακά και δερματικά προβλήματα.

ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΝΕ ΚΟΡΣΟ
ΚΑΤΑΓΩΓΗΙταλίαΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ12 – 14 Έτη
ΜΕΓΕΘΟΣΜεγάλοΑΡ. ΓΕΝΝΗΣΕΩΝ-
ΒΑΡΟΣ40 – 50 kgΚΑΤΑΤΑΞΗΦύλακας
ΥΨΟΣ61 – 70 cmΑΛΛΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣCane da Macellaio
Italian Corso Dog
Italian Mastiff
Italian Molosso
Cane Corso Mastiff
Cane Corso Italiano


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΡΑΤΣΑΣ: ΚΑΝΕ ΚΟΡΣΟ

   
ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΕΛΙΔΑ ΩΣ:
Πολύ ΚακήΚακήΜέτριαΚαλήΠολύ Καλή (5 ψήφοι, μέσος όρος: 5.00 από 5)
Loading...Loading...

ΟΛΕΣ ΟΙ ΡΑΤΣΕΣ


Αφήστε ένα σχόλιο.

Πρέπει να είσαι logged in to post a comment.