ΝΤΟΜΠΕΡΜΑΝ – Doberman Pinscher

ΝΤΟΜΠΕΡΜΑΝ – Doberman Pinscher

Τα Ντόμπερμαν είναι μεσαίου μεγέθους σκυλιά με καταγωγή απο τη Γερμανία. Το ύψος τους μπορεί να είναι 63 – 68 εκατοστά, ανάλογα με το φύλο στο οποίο ανήκουν, και το βάρος τους μπορεί να είναι 30 – 45 κιλά.

Τα σκυλιά αυτά αρχικά είχαν τη φήμη των σκυλιών φύλαξης, όμως σήμερα χρησιμοποιούνται κυρίως σαν σκυλιά συντροφιάς, χωρίς βέβαια να χάνουν την προηγούμενη ιδιότητά τους.

Το τρίχωμά τους είναι κοντό και αρκετά εύκολο στην περιποίηση και οι χρωματισμοί που μπορεί να έχει είναι : μαύρο – καφέ (της σκουριάς), μπλέ- καφέ (της σκουριάς) , κόκκινο – καφέ (της σκουριάς) και καστανοκίτρινο – καφέ (της σκουριάς).

Υπάρχουν και περιπτώσεις γενετικών ανωμαλιών με αποτέλεσμα Ντόμπερμαν Αλμπίνο, τα οποία έχουν λευκο – ροζ χρώμα, είναι πολύ ευαίσθητα στον ήλιο και συχνά έχουν πρόβλημα στην όρασή τους.

Σε επίπεδο χαρακτήρα τα σκυλιά αυτής της ράτσας είναι έξυπνα, αγαπούν πολύ τον ιδιοκτήτη τους και κάνουν τα πάντα για να τον προστατεύσουν.

Λόγω του ότι παλιότερα χρησιμοποιούνταν ως φύλακες ή ως βοηθοί της αστυνομίας, έχουν μείνει στο μυαλό πολλών ανθρώπων σαν ένα άκρως επιθετικό σκυλί.

Αυτό όμως δεν ισχύει αφού τα Ντόμπερμαν είναι πολύ υπάκουα και έξυπνα σκυλιά που εκπαιδεύονται αρκετά εύκολα και επιτίθενται μόνο σε αυτόν που θα τους υποδείξει ο ιδιοκτήτης τους, αν χρειστεί προστασία.

Είναι σκυλιά κατάλληλα για συντροφιά και χαρακτηρίζονται απο την μεγάλη δύναμη και αντοχή τους ενώ συγχρόνως δείχνουν την αγάπη και την ευγνωμοσύνη τους στους ανθρώπους που θεωρούν οικογένειά τους.

Ο μέσος όρος ζωής τους είναι 10 – 13 χρόνια και τα συνηθέστερα προβλήματα υγείας που παρουσιάζουν είναι  καρδιακά και αιματολογικά προβλήματα καθώς και προβλήματα στη σπονδυλική τους στήλη.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΡΑΤΣΑΣ: ΝΤΟΜΠΕΡΜΑΝ

   
ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΕΛΙΔΑ ΩΣ:
Πολύ ΚακήΚακήΜέτριαΚαλήΠολύ Καλή (2 ψήφοι, μέσος όρος: 5.00 από 5)
Loading...Loading...

ΟΛΕΣ ΟΙ ΡΑΤΣΕΣ


Αφήστε ένα σχόλιο.

Πρέπει να είσαι logged in to post a comment.