ΑΓΓΛΙΚΟ ΚΟΚΕΡ ΣΠΑΝΙΕΛ – English cocker spaniel

ΑΓΓΛΙΚΟ ΚΟΚΕΡ ΣΠΑΝΙΕΛ – English cocker spaniel

Το Αγγλικό Κόκερ Σπάνιελ είναι ένα μετρίου μεγέθους σκυλί με ύψος 38-41 εκατοστά και βάρος 12-15 κιλά. Είναι απο τις πιο δημοφιλείς ράτσες και το τρίχωμά του είναι μακρύ στο σώμα και κοντό στο κεφάλι με εξαίρεση τα αφτιά οπου το τρίχωμα είναι μακρύ και σπαστό. Το χρώμα του τριχώματός τους μπορεί να είναι μαύρο, καφέ, κανελί αλλά μπορεί να είναι και δίχρωμο. Η μύτη τους είναι καφέ ή μαύρη ανάλογα με το χρώμα του τριχώματος τους.Η φροντίδα του τριχώματος πρέπει να γίνεται συχνά και περιλαμβάνει μπάνιο και βούρτσισμα.

Σαν χαρακτήρας τα Αγγλικά κόκερ Σπάνιελ είναι πολύ έξυπνα, παιχνιδιάρικα, δυνατά, ευγενικά και αξιολάτρευτα σκυλιά που αγαπούν πολύ τους ανθρώπους αλλά τα πάνε επίσης καλά με τα ζώα ακόμα και με τις γάτες.  Τους αρέσει να περνούν πολλές ώρες με τον ιδιοκτήτη τους παίζοντας μαζί του και κάνοντας βόλτες. Είναι καλό να κοινωνικοποιούνται απο μικρή ηληκία και θα πρέπει να τους δίνετε αγάπη αλλά και να ξέρουν ποιός είναι το αφεντικό γιατί είναι μία ράτσα που δεν υπακούει εύκολα στις εντολές γι’αυτό πρέπει ότι του ζητάτε να το λέτε αποφασιστικά. Επειδή αρχικά ήταν σκυλιά που συντρόφευαν και βοηθούσαν τους κυνηγούς χρειάζονται καθημερινή φυσική δραστηριότητα για να νιώθουν ευτυχισμένα.

Ζούν 14 – 16 χρόνια και οι συνηθέστερες ασθένειες που παρουσιάζουν είναι καρκίνος και προβήματα στα μάτια όπως καταράκτης.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΡΑΤΣΑΣ: ΑΓΓΛΙΚΟ ΚΟΚΕΡ ΣΠΑΝΙΕΛ

   
ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΕΛΙΔΑ ΩΣ:
Πολύ ΚακήΚακήΜέτριαΚαλήΠολύ Καλή (4 ψήφοι, μέσος όρος: 5.00 από 5)
Loading...Loading...

ΟΛΕΣ ΟΙ ΡΑΤΣΕΣ


Αφήστε ένα σχόλιο.

Πρέπει να είσαι logged in to post a comment.