ΜΑΛΤΕΖ – Maltese

ΜΑΛΤΕΖ – Maltese

Τα Μαλτέζ είναι μικρόσωμα σκυλάκια με καταγωγή απο την Ιταλία. Το ονομά τους το πήραν απο το νησί Μάλτα αλλά κάποιες πηγές αναφέρουν ότι μπορει να ονομάστηκαν έτσι απο την πόλη “Μελίτα” της σικελίας. Το ϋψος τους μπορεί να είναι απο 19 –  25 εκατοστά και το βάρος τους είναι απο 1,7 – 3,5 κιλά. Το τρίχωμά τους έχει ένα επίπεδο και είναι μακρύ. γυαλιστερό και λευκό. Μπορεί βέβαια να παρατηρηθούν και άλλοι χρωματισμοί όπως λευκό, με σαμπανί ή κρεμ αφτιά. Ένα χαρακτηριστικό της ράτσας είναι το λίγο πιο σκούρο χρώμα τριχώματος γύρω απο τα μάτια τους και το οτι έχουν την τάση να δακρύζουν. Για το λόγο αυτό καλό θα ήταν κάθε δυο περίπου ημέρες να καθαρίζετε τα υπολοίματα των δακρύων στο τρίχωμά τους με μία συνθετική μεταλλική χτένα που θα έχετε βουτήξει σε χλιαρό νερό. Επίσης το καθημερινό χτένισμα είναι απαραίτητο. Ένα άλλο χαριτωμένο χαρακτηριστικό αυτής της ράτσας είναι το γεγονός ότι η μύτη τους, όταν είναι χειμώνας και δεν τα βλέπει ο ήλιος, μπορεί απο μαύρη να γίνει ρόζ ή καφέ και το καλοκαίρι που θα βγούν στον ήλιο να ξαναμαυρίσει.

Σαν χαρακτήρες τα σκυλιά αυτής της ράτσας είναι πολύ παιχνιδιάρικα, γλυκά με μεγάλη αγάπη και τρυφερότητα προς τον ιδιοκτήτη τους. Επίσης είναι σκυλιά με  μεγάλη ενέργεια που ακόμα και μετά το πέρασμα των χρόνων η όρεξή τους για παιχνίδι παραμένει στον ίδιο περίπου ρυθμό. Τα Μαλτέζ είναι ιδανικά για κατοικίδια αλλά λόγω της επιθετικής τάσης που παρουσιάζουν όταν έρχονται σε επαφή με παιδιά καλό θα ήταν να παρακολουθούνται απο κάποιον ενήλικα και να κοινωνικοποιούνται απο μικρή ηληκία. Ένα άλλο χαρακτηριστικό αυτών των σκυλιών είναι το ότι γαυγίζουν εύκολα και παρουσιάζουν πολύ συχνά  άγχος αποχωρισμού (όταν μένουν μόνα τους στεναχωριούνται,νιώθουν άγχος και γαυγίζουν συνεχώς). Αυτό το πρόβλημα του γαυγίσματος είναι ένας βασικός λόγος που τα σκυλιά αυτά εγκαταλείπονται συχνά απο τους ιδιοκτήτες τους στο δρόμο. Η ράτσα αυτή είναι απο τις πρώτες ράτσες σε εγκατάληψη. Με την κατάληλη εκπαίδευση όμως αυτή η συμπεριφορά μπορεί να βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό και να αποκτήσετε τον καλύτερο φίλο για συντροφιά και παιχνίδι.

Ζούν περίπου 12 – 14 χρόνια και τα συνηθέστερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι προβλήματα στην όρασή τους και στο συκώτι τους.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΡΑΤΣΑΣ: ΜΑΛΤΕΖ

   
ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΕΛΙΔΑ ΩΣ:
Πολύ ΚακήΚακήΜέτριαΚαλήΠολύ Καλή (12 ψήφοι, μέσος όρος: 4.75 από 5)
Loading...Loading...

ΟΛΕΣ ΟΙ ΡΑΤΣΕΣ


Αφήστε ένα σχόλιο.

Πρέπει να είσαι logged in to post a comment.