ΓΙΟΡΚΣΑΙΡ ΤΕΡΙΕ – Yorkshire terrier

ΓΙΟΡΚΣΑΙΡ ΤΕΡΙΕ – Yorkshire terrier

Τα Γιορκσάιρ Τεριέ είναι απο τα πιο μικρόσωμα σκυλάκια και κατάγονται απο το Γιορκσάιρ της Αγγλίας απο όπου πήραν και το όνομά τους. Το βάρος τους δεν ξεπερνά τα 3 – 3.5 κιλά. Το τρίχωμα τους πρέπει να είναι και να διατηρείται λείο, γυαλιστερό και ίσιο ενώ χωρίζεται σε δύο τύπους, στο απαλό και στο γυαλιστερό. Τα σκυλιά που ανήκουν στον δεύτερο τύπο έχουν κοντό τρίχωμα που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση ενώ αυτά που ανήκουν στον πρώτο τύπο έχουν μακρύ τρίχωμα. Το χρώμα τους είναι μαύρο-μπλέ με καφέ σημεία στο κεφάλι, τα δάχτυλα και το στήθος. Τα κουταβάκια μπορεί να εμφανίσουν ένα λευκό σημείο (λευκό τρίχωμα) στο στήθος και αυτό είναι σημάδι ότι θα αποκτήσουν πλούσιο τρίχωμα μεγαλώνοντας. Επίσης αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα σκυλιά αυτής της ράτσας δεν χάνουν το τρίχωμά τους παρα μόνο στο χτένισμα και αυτό αποτρέπει απο αλλεργίες που μπορεί να προκληθούν απο το τρίχωμα των σκύλων.

Σαν χαρακτήρες τα Γιόρκσάιρ Τεριέ είναι χαρούμενα, ήσυχα και πολύ γλυκά και ευγενικά με τους ανθρώπους γύρω τους. Αγαπούν πολύ τον ιδιοκτήτη τους και πολλές φορές γίνονται υπερπροστατευτικά χωρίς να λαμβάνουν υπόψην το μικρό τους μέγεθος.

Ζούν περίπου 12 – 15 χρόνια και τα συνήθη προβληματα υγείας που αντιμετωπίζουν είναι βρογχίτιδες, καταράκτης και γενικότερα προβλήματα στα μάτια. Αν είναι πολύ μικρόσωμα και ζυγίζουν κάτω απο 1,2 κιλά μπορεί να ζήσουν λιγότερο, περίπου 7 χρόνια.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΡΑΤΣΑΣ: ΓΙΟΡΚΣΑΙΡ ΤΕΡΙΕ

   
ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΕΛΙΔΑ ΩΣ:
Πολύ ΚακήΚακήΜέτριαΚαλήΠολύ Καλή (8 ψήφοι, μέσος όρος: 4.00 από 5)
Loading...Loading...

ΟΛΕΣ ΟΙ ΡΑΤΣΕΣ


Αφήστε ένα σχόλιο.

Πρέπει να είσαι logged in to post a comment.